E-TRIP

E-TRIP, een nieuwe Lochemse vervoersservice

Geen Openbaar Vervoer? Geen nood!

Als inwoner van onze gemeente kun je met ingang van 1 maart gebruik maken van een nieuwe vervoersservice, E-TRIP. Een 4-persoons elektrische auto met chauffeur, die je brengt ‘van deur tot deur’! De service is bedoeld voor de korte ritjes binnen de gemeente of naar plekken net buiten de gemeentegrenzen. Denk aan vervoer naar school in Holten, een rit naar het station, maar ook aan supermarktbezoek of sociale activiteiten binnen de gemeente Lochem.

Hoe reserveren?

Dat kan online via www.elektrip.nl/reservering-e-trip of via de beldienst van Superrr Almen op telefoonnummer 0575-431200. Bellen kan van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 08.00 uur tot 16.00 uur. Wil je zekerheid van een rit, reserveer dan op tijd!

 

Wanneer rijdt de auto?

De service is elke dag beschikbaar van 7.30 – 23.00 uur. Afhankelijk van de beschikbaarheid van chauffeurs.

Wat kost het?

Een ritje van bijvoorbeeld Laren naar Almen kost 1 strip, oftewel € 3,25, van Laren naar Eefde kost 2 strippen. Het maximum binnen de gemeente is 3 strippen. Kijk voor alle afstanden op E-TRIP TARIEVEN >>> Buiten de gemeente zijn de kosten op aanvraag. Je kunt een 2-strippenkaart kopen van € 6,50 of een 10-strippenkaart van € 29,50. Zie ook flyer van E-TRIP. (Bijlage-link onder aan deze pagina)

Speciaal tarief

Voor leerlingen van de Waerdenborch in Holten die in Laren wonen, is er een speciaal tarief: € 2,75 per persoon per rit. De auto vertrekt vanaf Witkamp in Laren naar sg de Waerdenborch in Holten en vice versa. Je kunt een 2-strippenkaart kopen van € 5,50 of een 10-strippenkaart van € 25,00.


Waar koop je kaartjes?

Strippenkaarten zijn te koop bij de verkooppunten in Almen (Superrr) en Laren (Plus Beuzel).

Proefperiode

De proef is een samenwerking van LochemEnergie, VAB, Superrr Almen, Wakker Laorne en gemeente Lochem. De pilot loopt tot februari 2019.