Elektrische deelauto’s in Laren!

Elektrip, de elektrische deelautodienst van LochemEnergie, start vanaf 15 maart 2017 met een proef in Laren. Voor zes maanden lang worden twee elektrische auto´s beschikbaar gesteld. Doel van de proef:

1. Bewoners en toeristen kennis laten maken met elektrische deelauto’s;
2. Een verdienmodel ontwikkelen waarbij abonnees voor een gunstig tarief elektrisch kunnen rijden en direct investeren in een nieuw product of project.

Mark van Esterik heeft samen met enkele Larense ondernemers en met Lochem Energie het initiatief genomen om elektrische deelauto’s onder aandacht te brengen van de Larenaren en de toeristen. Er zal een elektrische Smart voor 7 dagen in de week en een Renault ZOE voor twee dagen in de week (vrijdag en zaterdag) in Laren worden gestald. Als na een half jaar blijkt dat de proef een succes is, dan zal een definitief systeem worden opgestart voor het delen van elektrische auto´s.

Waar?

De standplaats is de parkeerplaats aan de Dorpsstraat op de hoek van hotel De Achterhoek bij de informatieboom. Ook kunnen de auto’s op afroep in de kern Laren thuis worden gebracht en weer worden opgehaald.

Waarom?

Elektrip is het autorijden van deze tijd! Een eigen auto op de oprit van de eigen woning is heel erg gemakkelijk, maar wist u dat de gemiddelde auto in Nederland 23 van de 24 uur per dag stilstaat? Dat kan slimmer, voordeliger én milieuvriendelijker.

Met een elektrische deelauto in Laren:

  • hoeft u zelf niet te investeren in een eigen auto
  • heeft u niet te maken met onverwachte kosten
  • rijdt u volledig elektrisch en dus emissievrij
  • investeert als abonnee direct in een nieuw duurzaam project/product waar u zelf een aandeel in krijgt en dat u zelf mag aandragen

Door het gemak van Elektrip bent op elk gewenst moment mobiel, bespaart u geld en doet u iets goeds voor het milieu.

Ik wil meer informatie

 

Reserveer makkelijk en snel een elektrische deelauto

Voor het reserveren van een deelauto in Laren is het reserveringssysteem van Elektrip beschikbaar. Hiermee reserveert u super snel een elektrische deelauto. U ziet direct welke auto vrij is en daarna kunt u op pad.

  1. Registreer en kies voor losse verhuur of een abonnement.
  2. Met uw account kunt u een auto reserveren in het reserveringssysteem van Elektrip  en zien welke auto beschikbaar is.
  3. Reserveer uw auto op de gewenste datum. U ontvangt per mail een bevestiging van de reservering.
  4. Laat de auto voorrijden of haal hem op. Wilt u de auto laten bezorgen en ophalen? Stuur dan een antwoord op de bevestiging met het verzoek tot brengen en/of halen (minimaal 24 uur van te voren).
  5. Breng de auto na gebruik terug of laat hem ophalen.

Registreer nu en maak gebruik van het elektrisch deelautosysteem.

   ik wil elektrisch rijden!

 

Investeren in een nieuw project? Hoe dan?

Als abonnee maakt u maandelijks een bedrag over waarvoor u tegen een voordeliger tarief de auto kan huren. Van het bedrag dat u maandelijks stort, wordt een gedeelte in een spaarpotje geplaatst. Om het jaar wordt het spaarpotje geopend. Met het betreffende geld zal een nieuw duurzaam project of product worden opgestart. Een initiatief dat elke abonnee mag aandragen. Als abonnee heeft u recht op een aandeel. Wanneer het een succesvol project of product is, kunt u dus ook nog (een deel van) uw geld terugverdienen.

Toch nog vragen of onduidelijkheden? Bel of mail naar Mark van Esterik, 06-12979347.