Veel gestelde vragen

Elektrip

Elektrip staat voor het stimuleren van het elektrisch rijden en het deelautoconcept, om op die manier een bijdrage te leveren aan het nieuwe rijden en duurzaam energiegebruik.

Elektrip is onderdeel van LochemEnergie. Een burgerinitiatief dat in de gemeente Lochem werkt aan de opwek van eigen groen energie, energiebesparing en slimme mobiliteitsoplossingen, zoals Elektrip.

De werkgroep elektrisch vervoer van LochemEnergie, die zich bezig houdt met Elektrip bestaat uit Tonnie Tekelenburg, Loet Otto, Hennie Altena en Heidi Olde Scheper.

Alleen de bestuurder die vermeld staat in het reserveringssysteem mag de auto besturen.

Nee, maar als lid van LochemEnergie krijgt u korting. Ook kunt u als lid een abonnement nemen op een deelauto. De kosten van het lidmaatschap is €25,50 per jaar per huishouden

In de Algemene Voorwaarden staat dat er in de auto niet gerookt mag worden. Ook mogen er geen dieren in vervoerd worden.

U krijgt de auto schoon mee en dient hem ook weer schoon terug te brengen.

 

Mocht er iets mis gaan tijdens de rit, dan zit een Mobiliteits Service bij de huur van de auto in. De telefoonnumer vindt u op de deur van de auto.
Laat dit ook meteen aan ons weten op telefoonnummer 06 27186090.

Belangrijk om te weten is dat in geval van pech, je de auto in geen geval mag laten slepen. Dit brengt direct schade aan de accu en kan voor zeer gevaarlijke situaties zorgen.

Als u het reserveringsformulier invult om te reserveren, vindt u onderaan een link met de Algemene Voorwaarden. De acceptatie van de Algemene Voorwaarden moeten bij de reservering aangevinkt worden. Wanneer u klikt op Algemene voorwaarden, komen deze in het scherm.

Elektrisch rijden

Wij leggen u graag voordat u de eerste keer gaat rijden uit, hoe de auto werkt. Neem contact op via ons contactformulier of mail naar info@elektrip.nl voor een afspraak of een proefrit.

Het rijbereik, het aantal kilometers dat u kunt rijden op een volle accu, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het rijgedrag, de weersomstandigheden en de stand van de airco van invloed op het gebruik van de accu en dus op het rijbereik. Elektrip vermeldt bij elke auto het rijbereik in de praktijk. Indien u zuinig rijdt, kan het rijbereik groter zijn. Zie voor tips bij Rijden.

Reserveren

Klik in het hoofdmenu op de button: Reserveren deelauto. Na het invullen van het formulier, ontvang je een bevestigingsmail met instructies voor het ophalen en inleveren van de auto.

Na de reservering ontvang je binnen twee werkdagen een mailbericht.

 

  • Een morgen is van 7.00 uur tot 12.00 uur
  • Een middag is van 13.00 uur tot 18.00 uur
  • Een avond is van 19.00 uur tot 24.00 uur
  • Een hele dag is van 7.00 uur tot 24.00 uur
  • Een weekend is van zaterdag 7.00 uur tot zondag 24.00 uur

Tussen elk dagdeel zit een uur, waarin de auto weer opgeladen kan worden. Het is dus belangrijk dat de elektrische auto op tijd teruggebracht wordt.

De elektrische deelauto kunt u per dagdeel reserveren. Wilt u de auto de hele dag gebruiken, reserveer dan de dagdelen dat u de auto nodig hebt. Twee of drie dagdelen op dezelfde dag tellen als één hele dag.

Het is mogelijk om 50 dagen van te voren een auto te reserveren.

Ja, tot 24 uur van te voren kunt u de reservering annuleren.

LochemEnergie

U kunt zich op de website van LochemEnergie via de knop Lid worden direct aanmelden. Aanmelding via een aanmeldingsformulier of telefonisch (0573 764007) kan ook.

Formeel beslist het bestuur over toelating (we toetsen bijvoorbeeld of u inwoner van de gemeente Lochem bent). U krijgt z.s.m. bericht terug. We willen de contributie ad € 25,50 per jaar graag per automatische incasso regelen, dus daar vragen we dan meteen toestemming voor. We verzorgen de communicatie zoveel mogelijk per e-mail.

U steunt ons in het waarmaken van onze missie. Wij helpen u om duurzaam met energie om te gaan: zelf produceren, slim besparen, kosten besparen. U kunt actief meedenken en meebeslissen over de richting en activiteiten van de coöperatie. U doet dit samen met andere leden en actieve vrijwilligers die dezelfde doelen nastreven. Het is bovenal leuk om mee te doen!