Informatie

Hoe werkt een auto huren bij Elektrip?

Elektrip staat voor het stimuleren van het elektrisch rijden en het deelautoconcept. Met elektrische deelauto's van Elektrip ben je op elk gewenst moment mobiel, bespaar je geld en ben je goed bezig voor het milieu. Voor het reserveren van een elektrische deelauto gebruiken we sinds kort een handige app van The Mobility Factory, voor 2 auto's in Lochem en 1 in Almen. Voor de andere auto's geldt nog het reserveren via deze website. We zitten in een overgangssituatie dus.

Voor overleg over het aanmaken van een account, mail naar info@elektrip.nl

 

 

 

Tarieven

Vanaf 1 januari 2020 hebben wij nieuwe tarieven en gaan wij over op een ander betaalsysteem. Je koopt dan vooraf een bundel credits met Ideal of je kiest voor een maandelijks abonnement ter waarde van een hoeveelheid credits. In de reserveringsapp is altijd precies te zien hoeveel credits je hebt, en hoeveel credits een ritje heeft gekost. Klik hier voor:

 

Tarieven losse verhuur geldig t/m 31 december 2019

Voor een 2-persoons auto

 • € 16,95 per dagdeel (max. 5 uren)
 • € 27,95 per dag
 • € 39,95 per weekend

Voor een 4-persoons auto

 • € 27,95 per dagdeel (max. 5 uren)
 • € 39,95 per dag
 • € 59,95 per weekend

Heb je vragen, mail naar info@elektrip.nl.

 

Proefrit

Het rijden in een elektrische auto is anders dan het rijden in een benzineauto. Zo hoeft u niet te schakelen en het rijden is nagenoeg geluidsloos.

Graag nodigen wij u uit voor een proefrit en kennismaking met de elektrische deelauto in Lochem, op de locatie van uw voorkeur. We kunnen u dan alles vertellen over het huren van de deelauto.

Ik wil graag een proefrit

 

Video introductie rijden met een elektrische auto van Elektrip

Reserveren

Een Elektrip-auto kun je online reserveren. Kies de gewenste auto en het juiste tijdsbestek.
Je ontvangt een bevestigingsmail met daarin de informatie over de reservering, de gereserveerde auto en de kosten. De kosten worden met een eenmalige incasso afgeschreven.

Rijbereik, voorkom verassingen!

Houd bij de keuze van de auto rekening met het bereik van de auto.
Wil je niet voor verassingen komen te staan, vul dan uw bestemming in op www.oplaadpalen.nl. Deze site toont alle oplaadpalen langs je geplande route.

 

Ophalen

Op de gereserveerde datum en tijd staat de auto voor je klaar. De accu is normaal gesproken 100% geladen, tenzij anders afgesproken.

De sleutels zitten in het sleutelkastje. De code daarvoor wordt bekendgemaakt bij de bevestiging van de reservering.

Bij een eerste huur zal een medewerker van Elektrip een korte uitleg geven over het gebruik van de auto. Eventueel kan er ook nog samen een korte testrit worden gemaakt.

Rijden en rijbereik

In een elektrische auto hoef je niet te schakelen bij het rijden en de auto rijdt vaak geluidloos. Het grootste verschil is het rijbereik. Met een elektrische auto kan een minder grote afstand worden gereden.

Om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de accu in de elektrische auto, is zuinig rijden belangrijk. Hierbij vier tips:
Tip 1. Houd de auto zoveel mogelijk rollend! Door ruim afstand te houden met je voorganger, is remmen vaak niet nodig; het loslaten van het gaspedaal is dan al voldoende.

Tip 2. Ga zuinig om met airco en verwarming! Zij vragen veel van de accu. Breng de auto tijdens het laden alvast op temperatuur, zodat je niet onnodig veel stroom hoeft te gebruiken bij het wegrijden.

Tip 3. Rij niet te hard! Het verschil in reistijd is maar klein wanneer je 100 of 130 km/uur rijdt, maar voor het gebruik van je accu scheelt dit al gauw 15% van de gebruiksduur.

Tip 4. Gebruik zoveel mogelijk de cruise-control van de auto! Ook in de bebouwde kom. Zo ben je je altijd bewust van je snelheid, maar rij je ook gecontroleerd. Hoe gecontroleerder de rit, hoe groter het rijbereik.

Rijbereik, voorkom verassingen!

Houd bij de keuze van de auto rekening met het bereik van de auto.
Wil je niet voor verassingen komen te staan, vul dan uw bestemming in op www.oplaadpalen.nl. Deze site toont alle oplaadpalen langs je geplande route.

 

Opladen

Natuurlijk kan het ook zijn dat u de auto tussendoor moet opladen. Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft het opladen. Dit kan aan huis, maar ook bij de plaatselijke openbare oplaadpalen en op veel verschillende snelheden die per auto verschillen. Hieronder worden alle verschillende aspecten toegelicht.

Thuis opladen

Thuis kunt u de elektrische auto direct aan het stopcontact opladen. De adapter voor de auto vind u in de achterbak. Deze kabel is zo beveiligd dat het opladen met maximaal 2.3 kWh gaat. Dit betekend dat het opladen van de auto, afhankelijk van de grootte van de accu 6-10 uur duurt. U betaalt hiervoor de energieprijs die betaald is in het contract met uw energieleverancier.

Onderweg of op bestemming opladen

De auto’s kunnen ook worden opgeladen bij een oplaadpunt. In Nederlands zijn nu zo’n 9000 oplaadpunten aanwezig. Het verschilt per oplaadpunt en per auto met hoeveel kWh de auto kan worden opgeladen. De gemiddelde laadduur bij een laadpunt is zo’n 4 uur, maar er zijn ook snellaadpalen (voornamelijk langs de snelweg) die de auto al binnen driekwartier volledig opgeladen hebben. De kosten voor het opladen zijn ook afhankelijk van de locatie en de snelheid van de laadpaal. Voor het opladen bij een openbaar oplaadpunt heeft u een laadpas nodig.

Voor het laden onderweg dient u uw eigen laadpas te gebruiken. Heeft u geen eigen laadpas, dan verstrekt Elektrip u - desgewenst - een gratis laadpas die uw eigendom wordt. Deze laadpas moet u zelf activeren vóórdat u de autogebruik. Maakt u onderweg gebruik van de pas die uw eigendom is geworden, dan rekent de leverancier de kosten van het opladen rechtstreeks met u af.

Daarnaast is er in de auto een auto-gebonden laadpas aanwezig op naam van Elektrip. Deze pas is bedoeld voor het opladen van de accu ná het inleveren van de auto. Indien u onderweg gebruik maakt van de auto-gebonden laadpas van Elektrip, dan vindt de afrekening via Elektrip plaats. In dat geval brengt Elektrip u behalve de werkelijke laadkosten tevens € 7,50 administratiekosten in rekening.

Hoe u de elektrische auto moet opladen en moet aansluiten aan een laadpaal verschilt per auto. De meeste oplaadkabels, die te vinden zijn in de achterbak van de auto, kunnen maar op één manier in de oplaadpaal en ook maar op één manier in de auto.

Voor het aansluiten moet u de volgende stappen aanhouden:

 • Parkeer de auto in de buurt van de elektrische laadpaal
 • Koppel de laadkabel aan de laadpaal en auto.
 • De lichtjes op de paal geven aan of de paal beschikbaar is (groen) of in storing is (rood). In het geval van storing kunt u contact opnemen met het telefoonnummer op de laadpaal
 • Houd de laadpas voor de laadpal tot u een piep hoort.
 • De lampjes bij de aansluiting van de auto kleuren nu blauw. Controleer of de auto aan het opladen is op de laadpaal

Na het laden kunt u met de volgende stappen de auto weer ontkoppelen:

 • Ontgrendel de laadpaal met de laadpas
 • Druk twee keer op de opener van de auto
 • Haal de laadkabel uit de auto
 • Haal nu ook de laadkabel uit de laadpaal

Waar staan laadpalen?

Er bestaan vele websites die aangeven waar alle oplaadpalen staan, elk met net iets andere functies. Op www.oplaadpalen.nl vindt u een actueel overzicht van alle Nederlandse laadpalen. U ziet de dichtstbijzijnde laadpaal  in de buurt. Bovendien is het mogelijk om uw route te plannen en kijken waar u onderweg de auto het beste kunt opladen. Ook kunt u het type voertuig instellen waarvoor u een laadpunt zoekt. Oplaadpalen.nl laat zien of een laadpaal in gebruik is. Verder wordt op de website uitgelegd hoe u deze informatie kunt gebruiken op een smartphone of navigatiesysteem.

[[[https://www.oplaadpalen.nl/widget/500/500/Mf77f1fffff000000fff/52.06603/... width=500px height=500px scrolling=no]]]

Opladen, loskoppelen en aankoppelen laadpaal

Mobiliteitsservice

Mocht er iets mis gaan tijdens de rit, dan zit een Mobiliteits Service bij de huur van de auto in. De telefoonnumer vindt u op de deur van de auto. Laat dit ook meteen aan ons weten op telefoonnummer 06 27 01 27 87.

NOOIT SLEPEN. Belangrijk om te weten is dat in geval van pech, u de auto in geen geval mag laten slepen. Dit brengt direct schade aan, aan de accu en kan voor zeer gevaarlijke situaties zorgen.

WEL DUWEN. Met de auto in de P-stand (Parkeren) kan de auto gemakkelijk geduwd worden, bijvoorbeeld naar een laadstation.

Veelgestelde vragen