Informatie

Hoe werkt Elektrip?

Elektrip, de deelauto service van LochemEnergie, maakt het mogelijk om een elektrische auto te huren.

Elektrip staat voor het stimuleren van het elektrisch rijden en het deelautoconcept, om op die manier een bijdrage te leveren aan het nieuwe rijden en duurzaam energiegebruik.

De elektrische auto's die gebruikt worden voor de deelauto service zijn net zo groen als de stroom die zij verbruiken. Omdat LochemEnergie zijn eigen wind- en zonne-energie produceert zijn alle deelauto's volledig CO2 neutraal! Een gedeelde auto vervangt gemiddeld vijf persoonlijke tweede auto's. Auto's delen via Elektrip bespaart dus energie en materiaal. Bovendien is goedkoper, en nu bijna net zo gemakkelijk, om af en toe een auto te huren dan een auto te bezitten dat u nauwelijks gebruikt.

Door het gemak van Elektrip bent op elk gewenst moment mobiel, bespaart u geld en doet u iets goeds voor het milieu. Bekijk de folder!

Reserveer super snel een elektrische deelauto

 

Tarieven

Elektrip biedt drie verschillende vormen van verhuur waaruit u een keuze kunt maken.

Voor de deelauto's in Laren gelden aangepaste tarieven.

Abonnement

Elektrip biedt leden van LochemEnergie de mogelijkheid van een abonnement, waarmee u voor een laag tarief de auto kunt huren. U kiest voor één of meer vaste of flexibele dagen per week of per maand. Als abonnee bepaalt u zelf de omvang van uw abonnement. 

De kosten voor een abonnement voor een 2-persoons auto

49,95 per maand plus:

 • € 5,95 per dagdeel
 • € 9,95 per dag
 • € 16,95 per weekend

De kosten voor een abonnement voor een 4-persoons auto

€ 59,95 per maand plus:

 • € 6,95 per dagdeel
 • € 11,95 per dag
 • € 19,95 per weekend

Mocht het aanbod van ons abonnement niet aansluiten bij uw vervoersbehoefte, dan bieden wij middels een persoonlijk gesprek, maatwerk.

Het lidmaatschap van LochemEnergie kost €25,50 per jaar.

Ik wil meer informatie over een abonnement

 

Losse verhuur

Heeft u alleen af en toe een auto nodig? U kunt dan gebruik maken van de losse verhuur. Als lid van LochemEnergie krijgt u korting.

De kosten voor de losse verhuur voor een 2-persoons auto is

Voor leden van LochemEnergie

 • € 12,95 per dagdeel
 • € 21,95 per dag
 • € 29,95 per weekend

Voor niet-leden     

 •  € 14,95 per dagdeel
 •  € 24,95 per dag
 •  € 39,95 per weekend

De kosten voor de losse verhuur voor een 4-persoons auto is

Voor leden van LochemEnergie

 • € 18,95 per dagdeel
 • € 27,95 per dag
 • € 39,95 per weekend

Voor niet-leden  

 •  € 24,95 per dagdeel
 •  € 34,95 per dag
 •  € 49,95 per weekend

 

Een auto adopteren

Samen met buren of vrienden een auto adopteren? Ook dat kan bij Elektrip. U regelt met elkaar het dagelijks gebruik.

Ook kunt u als bedrijf of als particulier een (dienst)auto adopteren. U heeft dan de auto permanent tot uw beschikking. Voor informatie op maat stuur een email naar info@elektrip.nl met uw vraag en gegevens. Een medewerker van Elektrip neemt contact met u op.

Ik wil meer informatie over het adopteren van een auto

 

Kennismaken met de elektrische deelauto

Het rijden in een elektrische auto is anders dan het rijden in een benzineauto. Zo hoeft u niet te schakelen bij het rijden in een elektrische auto en is het rijden vaak geluidsloos.

Graag nodigen wij u uit voor een proefrit en kennismaking met de elektrische deelauto in Lochem, op de locatie van uw voorkeur. We kunnen u dan alles vertellen over het huren van de deelauto.

Ik wil graag kennismaken met de mogelijkheden van Elektrip

 

Video introductie rijden met een elektrische auto van Elektrip

Reserveren

Het reserveren van een auto kan gemakkelijk en snel online vanuit uw eigen huis of mobiel.

Kies tijdens het reserveren de gewenste auto en het juiste tijdsbestek. Houd bij de keuze van de auto rekening met het bereik van de auto. Het benodigde bereik voor uw reis kunt u controleren via www.oplaadpalen.nl. Vul hier uw bestemming in en vind alle oplaadpalen langs de route. Zo hoeft u nooit bang te zijn voor een lege accu.

Na het afronden van de reservering ontvangt u een mail met daarin alle benodigde informatie over de reservering, de gereserveerde auto en de kosten. De kosten zullen d.m.v. een eenmalig incasso worden afgeschreven.

Ophalen

Op de reserveerde datum en tijd staat de auto voor u klaar. De auto bevat minstens 80% van de accu-inhoud. De sleutels worden overhandigd en u kunt meteen vertrekken. Bij een eerste huur zal een medewerker van Elektrip een korte uitleg geven over het gebruik van de auto en wordt het contract ondertekend. Eventueel kan er ook nog samen een korte testrit worden gemaakt.

Rijden

Het rijden in een elektrische auto is anders dan het rijden in een benzineauto. Zo hoeft u niet te schakelen bij het rijden in een elektrische auto en is het rijden vaak geluidsloos. Het grootste verschil tussen een elektrische- en een benzine auto is het rijbereik. Met een elektrische auto kan een veel minder grote afstand worden gereden dan met een benzine auto.

Om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van het korte bereik van een elektrisch rijden, is zuinig rijden belangrijk. Hier vindt u 4 tips om zuinig elektrisch te rijden.

 1. Houd het voertuig zoveel mogelijk rollend. Houd voldoende afstand van uw voorganger zodat het loslaten van het gas in veel gevallen voldoet en er niet geremd hoeft te worden.
   
 2. Ga zuinig om met extra verbruikende functies zoals airco en verwarming. Breng de auto tijdens het laden vast op temperatuur, zodat u niet onnodig stroom gebruikt.
   
 3. Matig uw snelheid. Het verschil in reistijd is maar klein wanneer u 100 of 130 km/uur rijd, maar voor het gebruik van uw accu scheelt dit al gauw 15% van de gebruiksduur.
   
 4. Gebruik waar het kan de cruisecontrol functie van de auto. Ook in de bebouwde kom. Zo bent u uzelf niet alleen altijd bewust van de gereden snelheid, maar rijd u ook gecontroleerd. hoe gecontroleerder de rit, hoe groter het rijbereik.

Opladen

Natuurlijk kan het ook zijn dat u de auto tussendoor moet opladen. Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft het opladen. Dit kan aan huis, maar ook bij de plaatselijke openbare oplaadpalen en op veel verschillende snelheden die per auto verschillen. Hieronder worden alle verschillende aspecten toegelicht.

Thuis opladen

Thuis kunt u de elektrische auto direct aan het stopcontact opladen. De adapter voor de auto vind u in de achterbak. Deze kabel is zo beveiligd dat het opladen met maximaal 2.3 kWh gaat. Dit betekend dat het opladen van de auto, afhankelijk van de grootte van de accu 6-10 uur duurt. U betaalt hiervoor de energieprijs die betaald is in het contract met uw energieleverancier.

Onderweg of op bestemming opladen

De auto’s kunnen ook worden opgeladen bij een oplaadpunt. In Nederlands zijn nu zo’n 9000 oplaadpunten aanwezig. Het verschilt per oplaadpunt en per auto met hoeveel kWh de auto kan worden opgeladen. De gemiddelde laadduur bij een laadpunt is zo’n 4 uur, maar er zijn ook snellaadpalen (voornamelijk langs de snelweg) die de auto al binnen driekwartier volledig opgeladen hebben. De kosten voor het opladen zijn ook afhankelijk van de locatie en de snelheid van de laadpaal. Voor het opladen bij een openbaar oplaadpunt heeft u een laadpas nodig.

Voor het laden onderweg dient u uw eigen laadpas te gebruiken. Heeft u geen eigen laadpas, dan verstrekt Elektrip u - desgewenst - een gratis laadpas die uw eigendom wordt. Deze laadpas moet u zelf activeren vóórdat u de autogebruik. Maakt u onderweg gebruik van de pas die uw eigendom is geworden, dan rekent de leverancier de kosten van het opladen rechtstreeks met u af.

Daarnaast is er in de auto een auto-gebonden laadpas aanwezig op naam van Elektrip. Deze pas is bedoeld voor het opladen van de accu ná het inleveren van de auto. Indien u onderweg gebruik maakt van de auto-gebonden laadpas van Elektrip, dan vindt de afrekening via Elektrip plaats. In dat geval brengt Elektrip u behalve de werkelijke laadkosten tevens € 7,50 administratiekosten in rekening.

Hoe u de elektrische auto moet opladen en moet aansluiten aan een laadpaal verschilt per auto. De meeste oplaadkabels, die te vinden zijn in de achterbak van de auto, kunnen maar op één manier in de oplaadpaal en ook maar op één manier in de auto.

Voor het aansluiten moet u de volgende stappen aanhouden:

 • Parkeer de auto in de buurt van de elektrische laadpaal
 • Koppel de laadkabel aan de laadpaal en auto.
 • De lichtjes op de paal geven aan of de paal beschikbaar is (groen) of in storing is (rood). In het geval van storing kunt u contact opnemen met het telefoonnummer op de laadpaal
 • Houd de laadpas voor de laadpal tot u een piep hoort.
 • De lampjes bij de aansluiting van de auto kleuren nu blauw. Controleer of de auto aan het opladen is op de laadpaal

Na het laden kunt u met de volgende stappen de auto weer ontkoppelen:

 • Ontgrendel de laadpaal met de laadpas
 • Druk twee keer op de opener van de auto
 • Haal de laadkabel uit de auto
 • Haal nu ook de laadkabel uit de laadpaal

Waar staan laadpalen?

Er bestaan vele websites die aangeven waar alle oplaadpalen staan, elk met net iets andere functies. Op www.oplaadpalen.nl vindt u een actueel overzicht van alle Nederlandse laadpalen. U ziet de dichtstbijzijnde laadpaal  in de buurt. Bovendien is het mogelijk om uw route te plannen en kijken waar u onderweg de auto het beste kunt opladen. Ook kunt u het type voertuig instellen waarvoor u een laadpunt zoekt. Oplaadpalen.nl laat zien of een laadpaal in gebruik is. Verder wordt op de website uitgelegd hoe u deze informatie kunt gebruiken op een smartphone of navigatiesysteem.

Wat moet u nog meer weten

Mocht er iets mis gaan tijdens de rit, dan zit een Mobiliteits Service bij de huur van de auto in. De telefoonnumer vindt u op de deur van de auto. Laat dit ook meteen aan ons weten op telefoonnummer 06 27186090.

Belangrijk om te weten is dat in geval van pech, u de auto in geen geval mag laten slepen. Dit brengt direct schade aan, aan de accu en kan voor zeer gevaarlijke situaties zorgen.

Veelgestelde vragen