Rijden

Het rijden in een elektrische auto is anders dan het rijden in een benzineauto. Zo hoeft u niet te schakelen bij het rijden in een elektrische auto en is het rijden vaak geluidsloos. Het grootste verschil tussen een elektrische- en een benzine auto is het rijbereik. Met een elektrische auto kan een veel minder grote afstand worden gereden dan met een benzine auto.

Om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van het korte bereik van een elektrisch rijden, is zuinig rijden belangrijk. Hier vindt u 4 tips om zuinig elektrisch te rijden.

  1. Houd het voertuig zoveel mogelijk rollend. Houd voldoende afstand van uw voorganger zodat het loslaten van het gas in veel gevallen voldoet en er niet geremd hoeft te worden.
     
  2. Ga zuinig om met extra verbruikende functies zoals airco en verwarming. Breng de auto tijdens het laden vast op temperatuur, zodat u niet onnodig stroom gebruikt.
     
  3. Matig uw snelheid. Het verschil in reistijd is maar klein wanneer u 100 of 130 km/uur rijd, maar voor het gebruik van uw accu scheelt dit al gauw 15% van de gebruiksduur.
     
  4. Gebruik waar het kan de cruisecontrol functie van de auto. Ook in de bebouwde kom. Zo bent u uzelf niet alleen altijd bewust van de gereden snelheid, maar rijd u ook gecontroleerd. hoe gecontroleerder de rit, hoe groter het rijbereik.