Opladen

LochemEnergie/Elektrip vindt elektrisch rijden belangrijk.

Lees hier wat LochemEnergie op dit gebied voor haar leden, burgers, bedrijven en verenigingen kan betekenen.

Laadpalen van LochemEnergie - met ledenkorting

LochemEnergie/Elektrip helpt mee aan een goed netwerk van laadpalen in de gemeente Lochem door zelf in openbare laadpalen te investeren. Op dit moment exploiteert LochemEnergie/Elektrip al 5 openbare laadpalen: 4 in Lochem en 1 in Gorssel.

Plaats Type en vermogen Locatie
Lochem Snel (DC), 60 kW Hanzeweg 8
Lochem Gewoon (AC), 7,4 kW Hanzeweg 8
Lochem Gewoon (AC), 22 kW Graafschapterrein (2 aansluitingen)
Lochem Gewoon (AC), 7,4 kW Koedijk 25
Gorssel Snel (DC), 50 kW Hoofdstraat 25
     
Gepland:    
Almen Gewoon (AC), 22 kW Dorpsstraat 31b
Barchem Gewoon (AC), 22 kW hoek Beukenlaan/Kerkstraat

Tarieven LE-laadpalen

Het tarief voor de gewone laadpalen (AC) is € 0,35/kW en voor de snelle laadpalen (DC) € 0,48/kW. Voor de snelle laders komt daar per laadsessie een starttarief van € 0,50 bij.

Ledenkorting LE-laadpalen

Leden van LochemEnergie krijgen een korting van 15% op de genoemde tarieven. In geval van korting vervalt bovendien het starttarief voor de snelladers. Wil jij gebruik maken van de ledenkorting? Geef dan het nummer van je laadpas (het merk van je laadpas maakt niet uit) door aan LochemEnergie/Elektrip via administratie@lochemenergie.net. Het tarief wordt dan automatisch aangepast.

NB Elke laadpas heeft een specifiek tariefmodel. Er zijn er die een vast tarief per kWh rekenen; de laadpaalprijs wordt dan niet gerekend. In zo'n geval wordt de korting die LochemEnergie aan haar leden geeft, niet aan de klant doorgegeven maar verdwijnt in de zakken van laadpasaanbieder.

Openbare laadpaal in jouw buurt? Vraag hem aan via LochemEnergie!

Alleen marktpartij Allego en LochemEnergie/Elektrip kunnen bij de Gemeente Lochem een aanvraag indienen voor het plaatsen van een openbare laadpaal. Inwoners die een openbare laadpaal willen, doen hun aanvraag dus bij een van deze twee partijen. De gemeente zelf plaatst geen laadpalen. Allego let sterk op het rendement bij het plaatsen van een laadpaal. LochemEnergie/Elektrip vindt ook een goede laad-infrastructuur in onze gemeente belangrijk. Als de vooruitzichten op de lange termijn goed zijn, is LochemEnergie daarom bereid om met een voorlopig lager rendement genoegen te nemen.

Openbare laadpaal op eigen terrein van bedrijf of vereniging? LochemEnergie helpt!

Een laadpaal die 24/7 voor iedereen toegankelijk is, kan op het eigen terrein van bijvoorbeeld een winkel, bedrijf of vereniging worden geplaatst. Zo’n laadpaal wordt dan aangesloten op de meterkast van die onerneming. Dit wordt ook wel een verlengde private aansluiting (VPA) genoemd. Dit kan voor de ondernemer een interessant business model zijn, want via de laadpaal kan de stroom voor een meerprijs worden verkocht. Zo kan de investering in de laadpaal worden terugverdiend én verleent de ondernemer een mooie service aan zijn bezoekers/klanten. De terugverdientijd wordt nog korter als de ondernemer/vereniging stroom inkoopt tegen grootverbruikerstarief of eigen zonnepanelen heeft!

NB Aanvragen voor een laadpaal ‘achter de meter’ lopen alleen via LE/Elektrip. De investering en exploitatie kunnen door het bedrijf zelf worden gedaan, maar desgewenst ook door LochemEnergie.

Margreet en Hans Dikken van restaurant De Sluis in Eefde zijn heel enthousiast over de begeleiding van LochemEnergie/Elektrip en het positieve effect van de laadpaal voor hun bedrijf. Zij overwegen een tweede dubbele laadpaal. Kijk ook het filmpje onder aan deze pagina.

Openbaar laden of een privé-laadpaal bij huis

LochemEnergie/Elektrip kan je op weg helpen als je vragen hebt over openbaar laden of als je een laadpaal thuis wilt. Welke mogelijkheden zijn er, waar moet je op letten, wat zijn goede leveranciers etc. Wil je helemaal ontzorgd worden, dan kunnen wij je doorverwijzen naar een betrouwbare partij.

Laadpaal restaurant De Sluis in Eefde rendeert al