LochemEnergie

LochemEnergie is een initiatief van burgers die willen dat de huishoudens en bedrijven in de gemeente Lochem energieneutraal gaan worden in 2030. Een club met ambitie dus.
 

Hoe produceert en levert LochemEnergie groene energie?

Er zijn al aardig wat huishoudens in de kernen van Lochem die met advies van LochemEnergie zelf energie produceren. LochemEnergie produceert zelf onder andere via het dak van het gemeentehuis, de daken van Wila en Safan en op een bedrijventerrein op Aalsvoort. In Gorssel en Barchem zijn zonnedaken gerealiseerd met zonnecertificaten met ouders. Energie uit wind- en waterkracht worden onderzocht. Dat is nu uiteraard nog te weinig, maar daarom heeft LochemEnergie een samenwerkingsverband met Greenchoice als onze groene energieleverancier. Daar merkt u thuis niets van. U krijgt gewoon groene stroom en gas en één rekening.

 

Vullerschool in Gorssel. De kinderen maakten prachtige 'zonnen' voor de opening.

Lid worden

Door lid te worden van LochemEnergie ondersteunt u het streven van LochemEnergie naar eigen Lochemse energie en daarmee het werk van de vele vrijwilligers die actief zijn om de gemeente Lochem energieneutraal te maken. Een lidmaatschap kost slechts € 25,50 per jaar. Daar krijgt u veel voor terug:

  • Persoonlijk advies door de energiecoaches van LochemEnergie. (Ook voor huurders van woningen)
  • Hulp bij het aanvragen van isolatie-subsidie
  • Medezeggenschap in de coöperatie
  • Gezellige ledenbijeenkomsten
  • Email-nieuwsbrief met laatste ontwikkelingen.

Lid worden van LochemEnergie

Klant worden

Door ook klant te worden van Greenchoice, helpt u coöperatie LochemEnergie ook aan de benodigde extra middelen. LochemEnergie ontvangt per lid/klant een bijdrage van Greenchoice, die weer gebruikt wordt voor nieuwe lokale duurzame projecten, zoals zonnepanelen op scholen. Kijk voor meer info op de site van LochemEnergie.